
Μεγάλη Συναυλία Αλκίνοου Ιωαννίδη στις Πηγές Καλλιθέας, Τρίτη 28/07/09, ώρα 21.30
Στις Πηγές Καλλιθέας, σ’ ένα μαγευτικό περιβάλλον και για μια μόνο ξεχωριστή παράσταση, την Τρίτη 28/07/09, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Αλκίνοος Ιωαννίδης θα μας ταξιδέψει με τις δημιουργίες του στον μαγικό του κόσμο.
Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει o Αλκίνοος Ιωαννίδης αποτελείται κυρίως από τραγούδια της «προσωπικής» του δισκογραφίας. Σ’ ένα ήδη πλούσιο δισκογραφικό χαρτοφυλάκιο, προστέθηκε τον Μάρτιο του 2009 ο νέος δίσκος του «Νεροποντή», τον οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μαζί με άλλα τραγούδια από την μέχρι σήμερα πορεία του. Ο τρόπος που εργάζεται πάνω στη μουσική είναι ιδαίτερος καθώς η ενορχήστρωση κάποιων τραγουδιών πλησιάζει την πρώτη εκτέλεση, ενώ στα περισσότερα διαφοροποιείται πολύ, επιτρέποντας τον αυτοσχεδιασμό και μια μουσική ελευθερία με αποτέλεσμα το κοινό να απολαμβάνει μία μοναδική μουσική εμπειρία από ένα σχήμα ιδιαιτέρως ταλαντούχων και ευφάνταστων μουσικών.
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, έχει συνεργαστεί και διαπρέψει με διάφορα σύνολα, όπως με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, το Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Κρατική Ορχήστρα της Ελλάδας. Επίσης έχει εμφανιστεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Θέατρο Λυκαβηττού, ενώ κατά καιρούς έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές. Εκτός από την προσωπική του δισκογραφική δουλειά, έχει συμμετάσχει σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές συναδέλφων του ως ερμηνευτής, συνθέτης, στιχουργός, ενορχηστρωτής και παραγωγός.
Το απαράμιλλο φυσικό κάλλος των Πηγών Καλλιθέας σε συνδυασμό με τις οι ιδιαίτερες νότες που συνθέτουν τις μελωδίες του Αλκίνοου Ιωαννίδη και θα το κατακλύσουν, θα παρασύρει ευχάριστα τους επισκέπτες στην γαλήνη που απλώνεται στην ατμόσφαιρα του Μνημείου κάτω από τον λαμπερό έναστρο ουρανό.
Οι εκδηλώσεις των Πηγών Καλλιθέας – Καλοκαίρι 2009 συνεχίζονται με επιλογές ποιοτικές που περιλαμβάνουν, εκθέση ζωγραφικής στις 31/07/2009 της Μαρίνας Πετρή, με θέμα «Καραγκιόζης ο Νεοέλληνας», στη συνέχεια στις 18/08/2009 έκθεση φωτογραφίας του Αρίστου Τριανταφύλλου και στις 02/08/2009 μεγάλη συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου (ώρα 21:30). Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι για 2η συνεχή χρονιά η αναβίωση του Παραδοσιακού Χωριού, με διάρκεια από 29/08 – 04/09/2009. �
Για την μεγάλη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη που δεν πρέπει να χάσει κανείς, η
τιμή εισιτηρίου είναι 20€. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΜΕΚΤΟ Καλλιθέας.
Εισιτήρια προπωλούνται στα κάτωθι σημεία: Manuel Music Center, Ρωξάνη, Pane di Capo, Υπερμάρκετ Σπανός, Gelateria Antica (Μεσαιωνική Πόλη), Kahlua Café (Κρεμαστή), Fm Promotion (Φαληράκι), Πραματευτής (Αφάντου), Καζάκος (Αρχάγγελος).
Διοργανωτής της εκδήλωσης (όπως και στην συναυλία του Θ. Μικρούτσικου)
FM Promotion & Rodos Mirror.

